Hjem / Kjenn ditt treverk

Oversigt

Kjenn ditt treverk
Treverk er et vakkert og bærekraftig materiale som det er interessant og nyttig å kjenne godt når man arbeider med det. Det kan du lære her.
Velkommen.

Alt du trenger å vite om impregnert trevirke

Trykkimpregnert treverk skaper splid. Det er de som sverger til det, og så er det de som for alt i verden vil unngå å ha det hos seg. Vi skal prøve å komme til bunns i det omdiskuterte byggematerialet.

Slik velger du riktige terrassebord

En treterrasse kan danne grunnlaget for noen av de beste øyeblikkene i livet ditt. Men før du kaster deg over byggeprosjektet, bør du tenke over hvilken tresort som skal utgjøre din nye terrasse. Det er nemlig ikke likegyldig om du bruker trykkimpregnert treverk, mykt treverk eller eksotiske tresorter fra andre land.

Velg riktig kledning

Treverk er ikke bare treverk – heller ikke når det gjelder utvendig kledning. Les mer om hvilke tresorter som egner seg best som kledning på huset ditt.

Hvilken tresort passer best til høybed?

Når treet kommer i tett kontakt med bakken, blir det automatisk mer sårbart og mottakelig overfor nedbrytende angrep. Derfor spiller det en rolle hvilket treslag du velger til høybedene dine – vi guider deg til det riktige valget.

Slik vedlikeholder du hagemøblene dine i tre

Solrike dager og lun bris innbyr til å slappe av i hagemøblene dine. Sprekker, misfarging, grått tre og fuktskader kan imidlertid lett forvandle sommergleden til et mareritt, og derfor er det viktig at du er føre var.
Glæd dig - snart kan du læse mere om træ og træbeskyttelse